Ungdom

Hockey på gymnasiet.

Hockeygymnasiet i Piteå ger dig möjlighet att kombinera ditt gymnasieprogram med en hockeyutbildning i elitmiljö. Ansökan till vårt lokala hockeygymnasium kan ske fram till sista datum för ansökan till Strömbackaskolan under februari månad.

Piteå

Piteå är en erkänd och framgångsrik idrottsstad, i synnerhet gällande ishockey. VM-, OS- och Stanley Cup-medaljörer som Tomas Holmström, Mattias Öhlund, Stefan Persson, Mikael Renberg och Lasse Lindgren har alla via Piteå växt fram till storstjärnor. Piteå är känt för sin hemtrevliga miljö och närhet.

 

Ishockeygymnasium

Vår vision med hockeygymnasiet är att genom vårt utbildningsprogram skapa förutsättningar för våra juniorspelare att i framtiden ha ishockey som yrke. Verksamheten syftar till att ge verktyg för utveckling, såväl fysiskt, tekniskt, taktiskt som psykiskt. Genom kompetens, professionalism och fokus på individutveckling är vi ett alternativ till NIU-gymnasierna.

Under årkurs 1 bedrivs HG-träningarna inom Piteå Hockeys regi med två träningar/vecka, måndag morgon och onsdag eftermiddag.

Under årskurs 2 bedrivs HG-träningarna måndag eftermiddag och tisdag förmiddag.

Under årskurs 3 bedrivs träningarna torsdag förmiddag och fredag eftermiddag.

Utöver träningarna på hockeygymnasiet ingår spelarna i något av våra två juniorlag, som båda sedan flera år tillbaka spelar i de högsta regionala elitserierna.

Varje år tränar och spelar flera av juniorerna under vissa perioder med A-laget, och vår målsättning är att det varje år ingår juniorspelare i A-lagstruppen. Vårt A-lag har de senaste säsongerna spelat i Hockeyettan och även i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Piteå Hockey har på senare år fått ett rykte om att vara en hårt jobbande förening, och som ett kvitto på det är vi den klubb som producerat flest spelare upp till Hockeyallsvenskan och SHL de senaste säsongerna.

 

Fysträning med S.T.a.R

Med vårt A-lag och våra juniorlag bedriver vi under försäsongen ett samarbete med Stefan Thomson, som skördat stora framgångar som fystränare för Skellefteå AIK de senaste säsongerna. Stefan jobbar även aktivt med skidåkare i Piteå Elit, däribland storstjärnan Charlotte Kalla.

 

Socialt

Cykelväg mellan Strömbackaskolan till LF arena är på ca två minuter.  Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra samarbetet med de lokala bostadsföretagen, med syftet att kunna hjälpa till att hitta boende. Varje spelare utifrån får en fadderfamilj eller fadderspelare från vårt A-lag som finns som stöd vid behov.

 

Studieupplägg

På Strömbackaskolan kan man kombinera ishockeyinriktningen med samtliga 14 program:

Barn- och Fritid

Bygg- och anläggning

El och Energi

Ekonomi

Estetiska programmet

Fordons- och transport

Handels

Industriteknisk

Naturvetenskap

Restaurang och livsmedel

Samhällsprogrammet

Teknik

VVS och fastighet

Vård och omsorg

 

 

Kontaktuppgifter

Kjell-Ivar Lundholm – Juniorsportchef och ansvarig instruktör – 070-303 11 10 kjelle@piteahockey.se

Jonatan Glader – Klubb- och Sportchef – 070-3221228

jonatan.glader@piteahockey.se

 

Ansökan – Urvalsprocess

Den slutliga ansökan sker direkt till Strömbackaskolan enligt deras regelverk, och med anmälan till Max Bohlin vad gäller utbildningen inom ishockey.  Spelare utifrån har möjlighet att under säsongen provträna med föreningens J18-lag.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Kontaktuppgifter

Kjell-Ivar Lundholm – Juniorsportchef och ansvarig instruktör – 070-303 11 10 kjelle@piteahockey.se

Jonatan Glader – Klubb- och Sportchef – 070-3221228

jonatan.glader@piteahockey.se

 

 

 

Två av våra sponsorer

Säker & Trygg förening

Logga in på Facebook för att se vilka som gillar