Seger i seriepremiären

Clemensnäs blev nollade i seriepremiären med 3-0 efter mål av tre olika målskyttar.

Efter en mållös förstaperiod där lagen kände på varandra i spel fem mot fem och numerära överlägen skulle det första målet komma i mittenakten. Det var Emil Lindgren som hittade in bakom Clemensnäsmålvakten och blev premiärmålskytt säsongen 23/24. Målet kom i numerärt överläge. Perioden avslutades med ett böljande spel där lagen bytte chanser med varandra men 1-0 stod sig efter fyrtio minuter.

Hemmalaget skulle öka på sin ledning till 2-0 cirka sex minuter in i den tredje perioden. Joel Holmli skickade iväg en puck som gick in ovanför målvaktens vänstra axel, även det målet kom i spel fem mot fyra. Gästerna hade svårt att komma ikapp efter det. Man tog ut målvakten i slutminuten för att försöka få in en reducering. Istället var det Jesper Åhlén Hedenström som kunde skicka in 3-0 i tom kasse och fastställa slutresultatet med 19 sekunder kvar av matchen. Tre sköna poäng bärgades i och med det i seriepremiären!

Strömsbro IF – Clemensnäs HC 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Skott: 34-21 (12-7, 7-8, 15-6)
Utv: 10-14 (4-2, 4-8, 2-4)

1-0 (34:34) Emil Lindgren (Calle Westerlund, Adam Dahlström) PP1
2-0 (46:19) Joel Holmli (Adam Dahlström, Emil Lindgren) PP1
3-0 (59:41) Jesper Åhlén Hedenström (William Mann) ENG

Redan imorgon kl 16.00 är det dags för nästa hemmamatch då Vännäs HC gästar oss. Varmt välkomna!