Nyheter

PHC ljubel målbur

Säsongen 2017/2018 summeras

Stort tack till alla supportrar, sponsorer, ledare, spelare, funktionärer och alla andra som stöttat oss under året!

Trots att en viss besvikelse infunnit sig då vi inte riktigt lyckades få med oss önskade resultat i Kvalserien under våren, summeras ändå säsongen som en mycket positiv milstolpe för föreningen.

*I grundserien under hösten, HockeyEttan norra, stod vi som seriesegrare med 9 poängs marginal ner till andraplatsen. Vi gjorde 99 mål och släppte in 32 (+65) på 20 spelade matcher.

* I AllEttan Norra utmanade vi Borlänge om förstaplatsen i serien, vilket hade lett till en plats i HockeyEttan-finalen. PHC slutade på en andraplats 2 poäng bakom Borlänge med 61-48 (+13) i målskillnad.

* PlayOff-spelet inleddes med två tuffa matcher mot Kalix. Efter en stark insats på bortaplan kunde vi säkra avancemang på hemmaplan.
2-0 i matcher (2-5 & 4-1).

*I sista rundan av PlayOff ställdes vi mot seriesegrarna i HockeyEttan södra, Kallinge/Ronneby IF. Det blev en stenhård kamp över tre matcher med idel hemmasegrar. I den tredje och avgörande matchen vann Piteå med 2-1 efter två mål av August Tornberg inför 1 379 åskådare.
2-1 i matcher (1-4, 2-1, 2-1)

*A-laget försvarade även DM-guldet efter att ha besegrat Bodens HF i delfinalen och ”vunnit” finalen mot Luleå HF med 6-3 inför 1507 åskådare.

*Generellt sett har vi ökat antalet åskådare i såväl grundserien, AllEttan och PlayOff. Detta är mycket glädjande och en trend som vi hoppas kunna fortsätta. Topp-3 publikmatcher den gångna säsongen blev:
PHC – VIK Västerås (Kvalerien 2018-03-22) 1697 åskådare
PHC – Luleå HF (DM-Final 2017-11-09) 1507 åskådare.
PHC – KRIF (PO3:3 2018-03-10) 1375 åskådare.

*En av många fina individuella milstolpar uppnåddes under säsongen. Joakim Högberg nådde 300 poäng för PHC under säsongen. Kommer han att nå upp till Daniel ”Ragge” Olofssons rekord på 458 poäng?

*Utanför isbanan har vi fortsatt vår satsning i att vara en viktig aktör för Piteå med omnejd i vårt värderingsarbete. Detta arbete har främst varit inriktat för våra ungdomar i föreningen och kommer framöver att utvidgas till fler Pitebor i samarbete med ett antal aktörer i och runt Piteå.

*På juniorsidan har vi återtagit vår plats i J18-Elit genom att kvalificera oss på sportsliga grunder. J20 missade slutspel men vann fortsättningsserien med ett relativt ungt lag som kommer att fortsätta utvecklas under sommaren och hösten. Vi är oerhört glada över att intresset för vårt juniorprogram är stort och ansökningarna till Hockeygymnasiet är fler än på många år.

Än en gång: Stort tack till alla er som stöder oss!
Tillsammans kommer vi tillbaka ännu starkare, snabbare och skickligare.

Vi ses!

Två av våra sponsorer

Säker & Trygg förening

Logga in på Facebook för att se vilka som gillar