Nyheter

Pantzare

Isak Pantzare blir nästa back i PHC:s lagbygge

Ännu en spelskicklig luleåback till Piteå inför hösten.

Med knappt tre månader kvar till is-premiären står det klart att Piteå HC:s backuppsättning får ännu en ung och mycket lovande back till sitt förfogande. Isak Pantzare, ursprungligen från Övertorneå, är en pucksäker och spelskicklig back som har varit en nyckelspelare i Luleås J20-lag de två senaste säsongerna.

-Jag valde Piteå för att det känns som, rent sportsligt sett,  den bästa klubben i HockeyEttan i Norrbotten. Därför var det egentligen inget svårt val. Roffe Nilsson, som är huvudtränare, känner jag också sedan han tränade Luleås juniorer och jag vet att det är en bra person och en bra tränare, berättar Isak för hemsidan.

Sportchefen Jonatan Glader är mycket nöjd över sitt senaste nyförvärv:

-Pantzare har en naturlig aggressivitet  och en mycket fin blick för spelet. Han är pucksäker och en trygg och positiv kille.

Piteå HC, i sina två senaste nyförvärv, hittat två unga backar med styrkor i spelet med puck.

-Så är det, vi är nöjda med att vi har hittat två duktiga backar som kan hantera pucken på ett bra sätt. Vi ska dock vara noga med de förväntningar vi ställer på de här unga killarna. Jag tror att vi kan få ett lite snabbare anfallsspel med backar av den här typen. Däremot ska vi inte kräva att de går in och gör 30 poäng var redan första säsongen.

Pantzares kontrakt med Piteå HC är skrivet på 2 år med en Allsvensk klausul efter första året.

Två av våra sponsorer

Säker & Trygg förening

Logga in på Facebook för att se vilka som gillar